Abenduaren 5etik 8ra egingo da Ardoarabaren 17. edizioa

Gasteizko 36 upategik eta 60 ostalaritza establezimenduk hartuko dute parte

Ardoaraba 17. edizioaren aurkezpena | Argazkia: Arabako Foru Aldundia Ardoaraba 17. edizioaren aurkezpena | Argazkia: Arabako Foru Aldundia

Abenduaren 5etik 8ra, Ardoarabaren 17. edizioa egingo da Gasteizen. Ekitaldia Gasteizko Udalak antolatzen du, Arabako Foru Aldundiarekin eta Eusko Jaurlaritzarekin lankidetzan. Orotara, 36 upategik eta 60 ostalaritza-establezimenduk hartuko dute parte; gastronomia, kultura eta turismoa uztartzen dituzten jardueren eskaintza handia antolatu dute.

Ardoa dastatzeko guneak hiriko plazetan kokatuko dira, hala nola, Plaza Berrian eta Foru Plazan. Txoko Gastronomikoa ere egongo da, non jarduera didaktikoak egingo diren, helduentzako zein haurrentzako proposamenekin; tokiko ardo eta produktuak ezagutzeko aukera ere izango dute bertaratzen direnek. Edizio berri honetan Euskadi Gastronomika: Gastromuseums ekimen berritzailea aurkeztuko da, besteak beste, Slow Foodari buruzkoa.

Javier Hurtado Turismo sailburuak azpimarratu du ostalarien, merkatarien eta ekoizleen arteko lankidetzaren garrantzia, EAEko enogastronomia indartzeko. Ardoaraba “bikaintasunaren eta benetakotasunaren” erakusleiho gisa aurkeztu du, turismo “jasangarria eta erresilientea” bultzatzen duten jarduerekin. María Nanclares Gasteizko ekonomia sustatzeko zinegotziak gehitu du ekimena I Love Vitoria-Gasteiz kanpainarekin lerrokatuta dagoela, eta “turismo enogastronomikoaren adierazle handienetariko” gisa definitu du ekitaldia.

Ardoarabaren txeketegiak 22 euroko prezioa izango du, 28 puntu trukagarrirekin, zeinak jarduerara atxikitu diren taberna zein jatetxeetan gastatu ahal izango diren.

Gaurko nabarmenduak
irakurrienaK